fbpx

Românii fără 10 clase absolvite pot obţine, în continuare, permisul de conducere. Codul Rutier 2022

Codul Rutier 2022 prevede că românii fără 10 clase absolvite pot obţine, în continuare, permisul de conducere.

examenul auto

 

Codul Rutier 2022 nu a fost modificat în sensul interzicerii susţinerii examenului pentru obţinerea permisului de conducere pentru românii care nu au absolvit zece clase, aşa cum a fost prezentat în mai multe articole în presa online din România.

 

Chestionare auto identice cu cele de la examen

Poți da de permis si fara 10 clase

Astfel, absolvirea a 10 clase nu reprezintă o condiţie pentru înscrierea la o şcoală de şoferi sau la susţinerea examenului pentru obţinerea permisului de conducere.

 

De altfel, Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) a emis o informare, în luna august 2021, atunci când informaţia a fost, din nou, prezentată în presă ca fiind parte dintr-un proiect de modificare a Codului Rutier, prin care a infirmat o astfel de propunere.

 

Poti da de permis chiar si fara studii

 

„Urmare a informaţiilor apărute în mediul online cu privire la introducerea învăţământului minim obligatoriu de 10 clase pentru obţinerea permisului de conducere, vă comunicăm faptul că, în prezent, la nivelul DRPCIV nu există niciun astfel de proiect de modificare a legislaţiei în vigoare”, se arată în informarea DRPCIV.

 

 

În ultimele zile ale anului 2021, dar şi în primele zile ale anului 2022, mai multe publicaţii online din România au prezentat articole prin care anunţau că legea a fost modificată şi învăţământul minim de 10 clase a devenit obligatoriu pentru examenul pentru permisul de conducere.

Totuşi, în prezent, există un proiect de lege de modificare pentru Codul Rutier 2022, care ar putea transforma radical sistemul de amenzi în România.

 

Proiectul de lege care poate modifica Codul Rutier 2022 prevede ca drumurile publice din România să fie monitorizate video de Poliţia Română, astfel încât contravenţiile şoferilor să fie constatate automat, la fel ca şi aplicarea amenzilor.

 

Fără să fie discutat în plen şi supus votului, proiectul de lege a fost adoptat tacit de Senat, la sfârşitul anului 2021.

 

Proiectul face referire la dezvoltarea unui sistem de camere de supraveghere la nivel naţional, operat de Poliţia Română, astfel încât şoferii care încalcă legea să fie amendaţi automat în baza imaginilor filmate de camerele de supraveghere, fie ele fixe sau mobile.

 

Sistemul video ar urma să trimită automat la adresa proprietarului autoturismului filmat când încalcă regimul rutier o fotografie care să servească drept probă, împreună cu procesul-verbal de constatare a contravenţiei.

 

Codul Rutier 2022 ar putea fi schimbat dacă proiectul de lege adoptat tacit de Senat va fi adoptat şi de Camera Deputaţilor, promulgat de preşedinte şi apoi publicat în Monitorul Oficial.

DIRECTOR: Nicolae Comandatu

Sursa: antena3.ro

Înapoi la prima pagina

Un răspuns

  1. Suntem un neam de tembeli ,ne dam avarie totala in parcari la marketuri.Nu cred ca cele 10 clase rezolva …treaba este ca nu stiu cum reusesc sa treaca de ,,sala”….este clar cum ….unii nici cu 2 liciente nu reusesc…..oricum masina este jucaria adultului….si daca dai 1000€ pe ea, s au mai putin ,sau ti o cumpara mamica si taticul….nu ai responsabilitate materiala …etc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ÎNSCRIE-TE LA SCOALA DE SOFERI!

ÎNSCRIE-TE LA SCOALA DE SOFERI!

Call Now Button