Permis de conducere numai cu 10 clase

Cod Rutier 2020: O nouă regulă intră în vigoare de la 1 iulie. N-ai carte, n-ai permis de conducere

Codul Rutier se schimbă din nou. Începând cu data de 1 iulie 2020, cei care doresc să obțină permisul de conducere trebuie să aibă minimum 10 clase terminate. De asemenea, potrivit noilor reglementări, persoanele în vârstă care conduc autoturisme pe drumurile publice trebuie să facă mai des controlul medical.

Chestionare auto

.

Legislația rutieră s-a schimbat în dese rânduri în ultimii ani. Numărul tot mai mare de accidente rutiere și de conflicte produse în trafic au dus la modificarea Codului Rutier, atât prin majorarea amenzilor aplicate pentru diversele contravenții, cât și prin reguli mai drastice în ceea ce privește obținerea permisului de conducere.

.

În primul rând schimbările din Codul Rutier îi vizează pe cei care vor să obțină permisul de conducere. Dacă până acum era necesar să împlinești vârsta de 18 ani pentru a putea susține examenul auto, începând cu 1 iulie 2020 va fi necesar, de asemenea, să ai minimum 10 clase terminate.

O altă reglementare vizează persoanele în vârstă care au permis auto și conduc mașini pe drumurile publice. Acestea vor trebui să meargă mai des la controlul medical, pentru a obține avizul medicului potrivit căruia sunt apte pentru a se urca la volan.

Codul Rutier care a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2020 a suferit o serie de modificări. Spre exemplu, sunt prevăzute sancțiuni mult mai mari pentru cei care folosesc telefonul la volan, acesta fiind una dintre cauzele care duc la producerea accidentelor rutiere. În plus, cei care sunt prinși că vorbesc la telefon în timp ce conduc riscă să rămână fără permisul de conducere pentru o perioadă de 30 de zile.

Pentru viitorul apropiat, legiuitorii au în vedere monitorizarea video a probei practice pentru obținerea permisului auto, pentru a nu mai exista cazuri în care se plătesc sume de bani pentru favorizarea anumitor persoane.

SURSA: https://a1.ro

Inapoi la prima pagina

DIRECTOR: Nicolae Comandatu

16 Comments

 • Ilies radu ionel

  Buna ziua!am o intrebare!pentru cei care au deja permis de conducere cat B de exemplu,si vor sa mai fac o categorie,de exemplu categoria C,este nevoie de 10 clase?

  • Nicu Comandatu

   Buna ziua, momentan nu se cer acte de studii, puteti sa va inscrieti linistit la orice categorie doriti

 • Oana claudia

  Daca ma inscriu cand incep scoala auto?

 • Oana claudia

  Daca ma inscriu acum cand incep scoala auto?

 • Marian

  De exemplu daca nu are 10 clase poate sa se înscrie acuma

 • Costin

  Buna ziua daca am 11 clase si numai 10 terminate pot sa ma inscriu la scoala

 • Stancu Dorina

  Buna ziua daca nu am 10 clase si ma înscriu în școală acum si nu iau permisul pînă în iulie ce se întîmplă ???imi cer adev. DE studii pentru continuarea școlii, sau pierd banii daca nu am 10 clase

  • Nicu Comandatu

   Daca va inscrieti pana se da legea, aveti dreptul sa dati examen sa va luati permisul

 • marcel

  buna ziua,cu categoria b se poate conduce si A1?

 • ANA MARIA

  Buna seara daca am mai puțin de 8 clase merge sa dau de permis

 • Write a Comment

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.