fbpx

Examen auto traseu si sala: sfaturi de la instructori auto

Examen auto traseu si sala: SFATURI pentru a lua PERMISUL AUTO din PRIMA!

examen auto traseu si sala, sfaturi Sursa foto: freepik.com

Să ai permis auto este deja o necesitate. Viața se desfășoară mult prea repede pentru a putea fi blocat pe loc. Să te deplasezi dintr-o localitate în alta a devenit o nevoie tot mai actuală și mai profundă. Așa că este normal să vrei să ai permis. 

Și, mai bine de atât, este perfect normal să vrei să îl iei din prima!

Totuși, cu siguranță știi multe persoane care au picat în mod repetat sala sau traseul. Așa că e posibil să fii îngrijorat și să te gândești că poate aceasta va fi și situația ta.

Ei bine, nu este obligatoriu! Dacă te pregătești cum se cuvine, vei vedea că este extrem de ușor să iei permisul auto din prima, fără prea mult stres!

Astfel, te invităm să vezi care sunt cele mai bune sfaturi de care să ții cont înainte de examenul auto:

Examen auto: Sfaturi pentru sala

Pentru a promova sala din prima este important să acorzi o atenție deosebită cursurilor de legislație!
Nu te lua după cei ce îți spun că nu au citit nimic sau nu au fost la nicio oră de legislație… și totuși au promovat din start cu peste 22 puncte. Mai mult ca sigur epatează.

Realitatea este că ai nevoie să știi regulile de circulație și tot ce ține de legislația auto.

Nu e suficient să știi câteva semne. Se poate să ai noroc la sală, dar să ai surprize în trafic. Iar aceste „surprize” pot fi dintre cele mai nefaste! Neglijența îți poate pune atât viața ta în pericol, cât și pe a celor din jur.

Un alt sfat pentru a promova sala din prima este să faci cât mai multe chestionare auto

Dacă urmezi cursurile școlii noastre de șoferi vei vedea că primești acces la chestionare auto veritabile. Poți exersa cât ai chef! Cel mai bine este să o faci până ce nu mai ai nici măcar un test sub 22 puncte, într-un șir de 10-15 încercări.

 

Fii perseverent și nu te lăsa păcălit de sfaturile celor care încearcă să pară „cool”. Să ai permis nu este o modă, ci o responsabilitate. Așa că este important să o tratezi ca atare!

Examen auto: Sfaturi pentru traseu

După ce ai învățat tot ce aveai nevoie să știi despre legislația rutieră și ai promovat sala, te pregătești pentru cea mai importantă probă: traseul.

Cel mai adesea traseul se pică din neatenție și de emoții. Astfel, uite care sunt cele mai comune lucruri la care să fii atent atunci când dai examenul auto, proba de traseu:

Oprirea

Multe persoane pică în capcana examinatorului care le solicită să oprească în dreptul porților, în zone în care staționarea este interzisă sau în alte circumstanțe nepotrivite.

Orice ar fi, nu răspunde acestui apel! Asigură-te că ai voie să oprești unde ți se solicită și chiar argumentează motivul pentru care NU o faci.

Astfel vei dovedi că știi regulile de circulație și că vei fi un șofer bun.

Trecerea de pietoni

Ai grijă la trecerile de pietoni! Dacă aceasta nu este semaforizată atunci ține cont să reduci viteza până la 30 km/h. De asemenea, dacă vezi pietoni care se deplasează pe sensul tău de mers, oprește-te neapărat și dă-le prioritate!

Acordă prioritate corect

Fii foarte atent la indicatoarele de „STOP” și „CEDEAZĂ TRECEREA”. Ține cont că la primul trebuie să te oprești, chiar și numai pentru câteva clipe, pentru a te asigura că nu vine nimeni, din nicio parte.

Dacă ai semnul „Cedează trecerea” nu e obligatoriu să te oprești, dar e obligatoriu să acorzi prioritate vehiculelor de pe strada principală.

De asemenea, fii atent la prioritatea de dreapta la intrarea pe o nouă stradă, la semnele de „drum cu prioritate” și la prioritatea de stânga din sensul giratoriu!

 
Semnalizează atât intrarea cât și ieșirea din sensul giratoriu

Semnalizarea schimbării direcției de mers este extrem de importantă. Și chiar dacă poate ți se pare ciudat să semnalizezi atunci când traversezi un sens giratoriu, mergând înainte, este important să o faci. Examinatorul va fi atent la aceste detalii!

 

În final, cel mai important este să îți păstrezi calmul. Atât la sală, cât și la traseu. Orice ar fi, stăpânirea de sine îți poate ține creierul mai conectat la prezent și te poate ajuta să eviți anumite greșeli care te pot costa permisul!

DIRECTOR: Nicolae Comandatu

 

Un răspuns

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ÎNSCRIE-TE LA SCOALA DE SOFERI!

Call Now Button

ÎNSCRIE-TE LA SCOALA DE SOFERI!